Biografie a soțiilor Alvira

Fideli spiritului Opus Dei, au transmis copiilor lor si multor altor persoane un exemplu de viaţă creştină. În cuvintele Sf. Josemaría Escrivá de Balaguer, au făcut din casa lor „un cămin luminos şi vesel”

Tomás Alvira Alvira s-a născut în Villanueva de Gállego (Zaragoza), la 17 ianuarie 1906 şi a murit la Madrid în 7 mai 1992. Doctor în Știinţe Chimice, cercetător al CSIC și profesor al Institutului de Științe Naturale.

Paquita Domínguez Susín s-a născut în Borau (Huesca) la 1 aprilie 1912 şi a murit la Madrid, în 29 august 1994. A fost profesoară. S-au căsătorit în Zaragoza la 16 iunie 1939. Au avut nouă copii, dintre care primul, José María, a murit la vârsta de cinci ani. Familia s-a mutat la Madrid în noiembrie 1941, când Tomás a obținut postul de profesor la Institutul Ramiro de Maeztu.

Amândoi au fost supranumerari ai Opus Dei: Tomás din 15 februarie 1947 şi Paquita începând cu 1 februarie 1952. Fideli spiritului Opus Dei, au transmis copiilor lor si multor altor persoane un exemplu de viaţă creştină. În cuvintele Sf. Josemaría Escrivá de Balaguer, au făcut din casa lor „un cămin luminos şi vesel”.

S-au sfințit în exercițiul eroic şi perseverent al virtuţilor creştine. Sfânta Liturghie a fost centrul şi rădăcina vieţii lor interioare. Ajutați de harul divin şi căutând să rămână mereu în prezenţa lui Dumnezeu, au știut să umple de conținut supranatural activitățile lor obișnuite, familiale, profesionale şi sociale.

Amândoi au suferit de pe urma unor boli dureroase, pe care le-au suportat cu un puternic sens supranatural: Tomás a murit în urma unei evoluții canceroase, iar Paquita și-a dăruit sufletul lui Dumnezeu ca urmare a unei boli cerebrale.