Mărturii şi haruri primite prin mijocirea Mons. del Portillo

În Biserică se obişnuieşte să se recurgă la mijlocirea unor persoane cu faimă de sfinţenie în caz de nevoie. Prezentăm o selecţie de relatări primite la Biroul pentru Cauzele Sfinţilor al Prelaturii Opus Dei.

Trei ani de migrene

Din noiembrie 1998 am început să am atacuri de migrenă, ceva ce niciodată nu avusesem înainte. În primul an erau de obicei patru-cinci pe lună. Mai târziu, au crescut la zece pe lună. Mi s-a constatat incapacitatea parţială de muncă, şi mi s-au redus o parte din atribuţiile de serviciu.

În septembrie 2001 durerile au început să fie şi mai dese; în noiembrie aveam migrene la fiecare două zile, şi s-au început formalităţile pentru a mă declara în totală incapacitate de muncă.

Conform indicaţiei medicului, s-a decis să nu mai lucrez, deoarece chiar şi cele două ore cât mai lucram, îmi cereau prea mult efort. De fiecare dată când aveam aceste atacuri de migrenă, luam un medicament care îmi uşura durerea, dar mă făcea să mă simt foarte rău. Neştiind ce să mai fac, am început în noiembrie o novenă de rugăciuni către Dumnezeu, prin mijlocirea lui Don Álvaro. În timpul primelor două săptămâni, nu mi-am primit încă vindecarea, dar am primit în schimb „indecarea spirituală” a două prietene, ceea ce m-a mângâiat şi m-a întărit.

A doua zi după ce am terminat cea de-a treia novenă, în 12 decembrie, sărbătoarea Maicii Domnului de la Guadalupe, am avut ultimul atac de durere. După trei ani de boală, am primit deodată această vindecare minunată, pentru care aduc mulţumire mijlocirii lui D. Álvaro del Portillo.

M.S., Utrecht (Olanda)

* * *

Serviciu

Deşi am două diplome, de economist şi management, nu găseam serviciu, deşi căutasem mult, trimisesem CV-uri şi mă prezentasem la interviuri la mai multe firme. I-am povestit situaţia mea unei mătuşi. Ea mi-a dat mai multe pliante cu rugăciunea prin mijlocirea lui D. Álvaro del Portillo, şi mi-a spus: împarte-le şi roagă-te cu credinţă.

Aşa am făcut, şi mare mi-a fost mirarea, când imediat mi-a sunat telefonul mobil; era o prietenă care mi-a spus că o cunoştinţă de-a ei avea nevoie urgent de un administrator de mare încredere. Am intrat în contact, am avut un interviu, şi într-o săptămână eram angajată. În acest moment sunt foarte mulţumită de serviciul meu şi doresc din toată inima să dau mărturie pentru darul primit.

L.G.P. Maracaibo (Venezuela)