În România

Odată cu începutul lucrării apostolice permanente, în 2009, au venit în țara noastră doi preoți Opus Dei și au început activitățile Societății pentru preoți din Arhiepiscopia de București: cercuri, reculegeri lunare etc.

Începând din 2005, un preot Opus Dei a călătorit lunar la București și au avut loc primele reculegeri pentru preoți din Arhidieceză.

Odată cu începutul lucrării apostolice permanente, în 2009, au venit în țara noastră doi preoți Opus Dei care s-au împrietenit cu mulți dintre frații lor în preoție, mai ales din București. Ca urmare a acestei prieteniei, unii parohi le au cerut ajutor pastoral în parohiile lor și astfel a început o colaborare frățească, în măsura posibilităților sale. La rândul său, preoții Opus Dei au invitat pe prietenii lor să participe la activitățile Societății Sacerdotale a Sfintei Cruci: cercuri, reculegeri lunare etc.

De atunci au crescut treptat activitățile Societății pentru preoți din Arhiepiscopia de București, în diferite parohii și în centrul de întâlniri de la Mogoșoaia. Un moment special a fost participarea unui grup de preoți români la beatificarea Mons. Alvaro del Portillo, la 29 septembrie 2014.

Pentru mai multe informații vizitați Centrul preoțesc. Puteți să scrieți la adresa de e-mail: info.ro@opusdei.org