Telegrama Papei Francisc cu prilejul trecerii la cele veșnice a prelatului Opus Dei

Papa Francisc i-a trimis o telegramă Monseniorului Fernando Ocáriz, Vicar auxiliar Opus Dei, cu ocazia decesului Monseniorului Javier Echevarría.

Mons. Fernando Ocáriz Braña

Vicar auxiliar al Opus Dei

Roma

Chiar după ce am primit știrea tristă a trecerii neașteptate la cele veșnice a Monseniorului Javier Echevarría Rodríguez, Episcop prelat al Opus Dei, doresc să trimit dvs. și tuturor membrilor acestei prelaturi condoleanțe sincere, în același timp îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru mărturia lui părintească și darnică a vieții sale preoțești și episcopale, după exemplul Sfântului Josemaría Escrivá și al Fericitului Álvaro del Portillo, cărora le-a sucedat la conducerea acestei familii și care și-au angajat întreaga viață într-o constantă iubire a Bisericii și a tuturor sufletelor.

Înalț către Domnul o rugăciune ferventă pentru acest slujitor credincios al său ca să-l primească la fericirea veșnică și mă rog pentru el cu afecțiune pentru ocrotirea Mamei noastre, Fecioara de la Guadalupe, sărbătoarea în care și-a dat sufletul lui Dumnezeu.

Cu aceste sentimente și ca semn de credință și speranță în Cristos Înviat, le acord tuturor binecuvântarea apostolică încurajatoare.

Vatican, 13 decembrie 2016

Francisc