Mesajul Prelatului (9 aprilie 2019)

În săptămâna precedentă a Săptămânii Marii, Mons. Fernando Ocáriz ne invită, contemplându-l pe Cristos pe Cruce, să medităm despre disponibilitatea personală pentru a îndeplini voia lui Dumnezeu.

Dragii mei, fie ca Isus să aibă grijă de fiicele şi de fiii mei!

În Vinerea Sfântă, care se apropie, vom contempla înaintea lui Cristos cel răstignit imensitatea iubirii sale mântuitoare. Iubire care l-a condus la deplina disponibilitate şi ascultare în faţa voinţei lui Dumnezeu Tatăl.

Urmându-l pe Isus, identificarea noastră cu El, ne aduce, de asemenea, printre împrejurările noastre personale, la o disponibilitate fără limite, în faţa provocărilor şi cererilor misiunii apostolice. În drumul nostru zilnic am dori să-I descoperim vocea lui Cristos, care ne cheamă şi ne invită la o mai mare deschidere a orizontului nostru. Împreună cu Sfântul Paul, vom dori să ne facem „totul pentru toţi” (1 Cor 9, 22).

În privinţa disponibilităţii, cred că, aceste săptămâni premergătoare beatificării lui Guadalupe ne vor fi de ajutor, pentru a lua în considerare tocmai cum proiectul său de viaţă s-a mărit, situându-se în cadrul planului divin: Guadalupe s-a lăsat condusă de către Dumnezeu, cu bucurie şi spontaneitate, dintr-un loc într-altul, de la o muncă la alta. Domnul i-a potenţat capacităţile şi talentele, i-a dezvoltat personalitatea şi i-a multiplicat roadele din viaţa sa.

De asemenea, Dumnezeu va face un mare bine multor persoane, prin intermediul nostru, în ciuda defectelor şi greşelilor noastre, prin disponibilitatea noastră de a asculta, de a sluji, pentru a ajuta şi a ne lăsa ajutaţi; într-un cuvânt, pentru a iubi ceea ce El iubeşte. Aşa cum scria Sfântul Josemaría: «Este jocul divin al dăruirii» ( Scrisoarea 14-II-1974 , nr. 5). Şi, întotdeauna şi în toate, cu libertatea şi cu bucuria fiicelor şi fiilor lui Dumnezeu.

Cu toată dragostea, vă binecuvântează

Părintele vostru,

Roma, 9 aprilie 2019