Mesajul Prelatului după audiența cu Papa Francisc (3 iunie 2023)

Papa Francisc l-a primit în această dimineață pe monseniorul Fernando Ocáriz. Publicăm un mesaj al prelatului Opus Dei cu ocazia acestei audiențe.

Fotografie din timpul audienței cu Papa Francisc (3 iunie 2023).

Dragii mei, fie ca Isus să vegheze asupra fiicelor și fiilor mei!

Vreau să vă transmit bucuria mea de a fi fost primit astăzi de Sfântul Părinte Francisc. În timpul audienței, i-am transmis afecțiunea și atașamentul credincioșilor din Opus Dei față de persoana sa și l-am informat despre activitatea desfășurată în aprilie anul acesta, pe durata zilelor Congresului general extraordinar. De asemenea, i-am putut povesti despre atmosfera din acele zile și despre dorința de fidelitate față de carisma Sfântului Josemaría și de unire cu Papa, care se simțea în toate persoanele. În același timp, i-am spus Sfântului Părinte că am început să lucrăm împreună cu Dicasterul Clerului la documentul care a rezultat în urma Congresului, pentru decizia care va fi luată de Sfântul Scaun.

Împreună cu Don Mariano, care m-a însoțit, am avut ocazia să-i împărtășim câteva inițiative apostolice pe care oamenii Lucrării le promovează împreună cu mulți alții în diferite țări, pentru a încerca să transmită vestirea Evangheliei și pentru a sluji multor persoane.

Sfântul Părinte și-a exprimat bucuria pentru tot ceea ce a auzit, a comentat binele pe care mulți oameni din Opus Dei îl fac în lume și, în același timp, ne-a încurajat să răspândim spiritul nostru peste tot în slujba Bisericii.

În cele din urmă, ne-a dat binecuvântarea sa, pe care a extins-o asupra tuturor persoanelor din Opus Dei și asupra tuturor celor care sunt, într-un fel sau altul, în contact cu Opera.

Deși o faceți deja, vă rog să vă rugați foarte mult pentru Papa și pentru intențiile sale. În această lună în care se celebrează sărbătoarea Sfântului Josemaría, să punem sub mijlocirea lui și munca din lunile următoare.

Cu toată afecțiunea mea, vă binecuvântează

Părintele vostru,

Fernando Ocáriz

Roma, 3 iunie 2023